Sultangazi’de yüzleri maskeli ve pompalı tüfekli 4 kişi, bir kuyumcu dükkanından yaklaşık 100 bin TL değerinde altın alarak kaçtı. Soygun anı saniye saniye güvenlik kamera görüntülerine yansıdı.

Yüzleri kar maskeli ve ellerinde pompalı tüfek bulunan 4 kişi, 75. Yıl Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki bir kuyumcu dükkanına girdi. Silah tehdidiyle kuyumcu ve içeride çalışanları etkisiz hale getiren soyguncular, yaklaşık 100 bin lira değerindeki altını alarak, geldikleri otomobille kaçtı. İzlerini kaybettiren soyguncular, parmak izi ve delil bırakmamak için aynı mahalledeki boş bir alanda otomobillerini benzin dökerek yaktı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, şahısları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

Soygun anı ise iş yerinin güvenlik kameraları tarafından an be an kayıt edildi. Görüntülere yüzleri kar maskeli ve silahlı 4 kişinin içinde bulunduğu siyah bir otomobilden çıkması yansıdı. Kuyumcuya giren şahıslardan birisinin kapıyı tuttuğu görünürken, diğeri hızla iş yeri sahibini etkisiz hale getirip yere yatırdı. Diğer iki soyguncu ise tezgah ve vitrinde bulunan altınları çantalara doldurdu. Havaya birkaç el ateş ettiği görünen hırsızlar geldikleri otomobille hızla olay yerinden kaçtı.

Soygunun sabah saatlerinde olduğuna dikkat çeken iş yeri çalışanı Suat Kocatürk, “İş yerinde hazırlık yaparken 4 kişi içeri bir anda girdiler. Üzerleri siyah giyimliydi ve silahlılardı. ‘Yere yat’ diye bağırdılar. Birkaç saniye gözlerine baktım. ‘Şaka yapmıyoruz’ dediler. Yaklaşık 100 bin lira değerinde altın aldılar. Sabahın 9 ve 10’unda bir yeri soyabilecek kadar gözü dönmüşse, kimsenin sahip çıkmadığı mahallemize de sitem ediyorum.” dedi.

Olaya karışan aracın yakılmış halde bulunduğu dile getiren Kocatürk, yetkililerden yardım beklediğini söyledi.