İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan'da Emirgan Korusu'nda açılışı yapılacak 10. Lale Festivali'ne İstanbulluların ulaşımı için ek İETT ve vapur seferleri konduğunu duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "1 Nisan - 30 Nisan 2015 tarihleri arasında, Emirgan Korusu’nda düzenlenecek olan 10. Lale Festivali’nde, koruya ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi ve koru içerisi ile çevre yollarda trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımda ilave düzenlemelere gidildi." denildi.

Açıklamaya göre ek seferler şöyle:

1. 30 gün boyunca haftanın her günü, İETT otobüsleri ile, Maslak Metro İstasyonu önünden Emirgan Korusuna, sabah 08:30- akşam 19:30 saatleri arasında ring hattı çalışacak.

2. Şehir Hatları Vapurları da, Lale Festivali boyunca, Emirgan İskelesine ek seferler yapacak. Özellikle Anadolu Yakasından Koruya gelmek isteyen ziyaretçiler Şehir Hatlarını tercih edebilirler. (Ek: Emirgan İskelesi’ne vapur sefer saatleri)

3. İsteyen ziyaretçiler İstinye Bayırı Caddesi üzerinde yeni açılan Emirgan Korusu yaya giriş kapısını kullanarak koruya girebilirler.

4. Emirgan Korusu Lale Festivaline özel araçları ile gelmek isteyenler araçlarını İstinye Bayırı Caddesi üzerinde bulunan özel otoparklara bırakarak, Emirgan Korusu Yaya girişi ile koruya ulaşabilirler."