Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yenikapı Miting Alanı’nda partililerle buluştu. Burada bir konuşma yapan Bahçeli, “Türkiye sanki Suriye’ye dönmüştür. Türkiye adeta Irak’a çevrilmiştir. Türkiye maalesef Libya’nın, Lübnan’ın bedenine girmiştir. Ortadoğu’nun izbe ve kanlı şehirlerini aratmayan manzaralar önünü perdelemiştir.” dedi. Bahçeli, ‘mitingde bomba patlayacak’ söylentilerine de sert tepki gösterdi.

MHP’nin Büyük İstanbul Mitingi’ne katılmak için sabah saatlerinden itibaren partililer Yenikapı’ya akın etti. Partililer, Türk bayrağı ile Atatürk’ün ve Alparslan Türkeş’in posterlerini taşıdı. Alanı dolduran vatandaşlara seslenen Devlet bahçeli, hükümete yüklendi, terör olaylarını eleştirdi. Bahçeli Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, “Geleceğimiz kurban edilmekte, şehirlerimiz kundaklanmaktadır. Türkiye sanki Suriye’ye dönmüştür. Türkiye adeta Irak’a çevrilmiştir. Türkiye maalesef Libya’nın, Lübnan’ın bedenine girmiştir. Ortadoğu’nun izbe ve kanlı şehirlerini aratmayan manzaralar önünü perdelemiştir. Türkiye bu duruma nasıl getirilmiş, Türk milleti bu tuzağa, bu kördüğüme nasıl düşürülmüştür? Üç tarafımız denizlerle, dört tarafımız düşmanlarla çevrilmiştir. Hal böyleyken sorumlu kim ya da kimlerdir. 20 Temmuz’dan bu tarafa, dün Dağlıca’da bugün de Tunceli’de verdiğimiz şehitlerimizle 93’ü asker, 75’i polis, 4’ü korucu olmak üzere 172 vatan evladı şehit edilmiş, 177 sivil vatandaş hayatını kaybetmiştir. Bunların suç ortakları nerelerdedir? Hem bugün hem de tarih boyunca yurdunu alçaklara uğratmamak uğruna göğüslerini siper eden bütün şehitlerimizle övünüyor, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye kan revan içindedir. Türkiye iyi durumda değildir.” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Millet kaygı ve korku sağanağı altındadır. Devlet tedirgin ve dağınık haldedir. AKP’li seçim hükümeti ise sakat, sancılı ve şuursuz durumdadır. Son yurdumuz adeta cenaze evine, taziye çadırına dönmüştür. Bedenine bomba saran üzerimize saldırmaktadır. Eline silah alan sırtını farklı güç merkezlerine dayayan terör örgütleri başımıza üşüşmektedir. Gözlerini kan bürümüş kiralık katiller satılık tetikçiler, insan görünümlü caniler Türkiye’yi ablukaya almışlardır.”

‘MİTİNGDE BOMBA PATLAYACAK’ İDDİALARINA SERT TEPKİ

Ankara’daki bombalı saldırıyı hatırlatan Bahçeli, ‘mitingde bomba patlatılacak’ iddialarına sert tepki gösterdi. Bahçeli, bu konuda da şunları söyledi: “10 Ekim 2015 günü Ankara tren garı önünde yaşanan canlı bomba felaketi cumhuriyet tarihimizin en kanlı sahnelerinden birisi olmuştur. Bu saldırıda 102 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlercesi yaralanmıştır. Ülkemiz kana bulanmakla kalmamış, korku tüneline de sokulmuştur. Üstelik bunu fırsat bilen terör yedekleri bu açık hava toplantımızı sabote etmek için sosyal medyadan dedikodu yaymışlar, emniyet konusunda şüphe uyandırmaya azmetmişlerdir. Neymiş, burada bomba patlayacakmış. Biz silahtan, bombadan korkup, ölümden çekinseydik ne imanımızda samimi ne de davamızda gözüpek olabilirdik. Biz böyle ucuz tehditlere, bayat numaralara 46 yıldır asla pabuç bırakmadık, asla da bırakmayız. Biz dantelli kefen giyenlere, etek giyip nifak kusanlara çok şükür hiç benzemedik. Benzemeye de niyetimiz yok. İster toplarını tüfeklerini alıp, bombalarını kuşanıp gelsinler, biz buradayız. İsterse yedi düveli peşimize taksınlar hepsinin hakkından tek başımıza geliriz. Biz ‘korkma’ diye başlayan İstiklal Marşı’mızın manzum mısralarından inanmış, milli mücadele ruhu ile donanmış, ancak Allah’ın huzurunda eğilecek başı olan milliyetçi-ülkücü hareketiz.”