az mevsiminde de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini göstermeye devam ediyor. Konuya ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından İstanbul ve Ankara illeri başta olmak üzere olumsuz hava şartlarının yaşanacağına ve tedbirin elden bırakılmamasına dair kırmızı alarm verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahmin raporu doğrultusunda, bugünden itibaren gök gürültülü sağanak yağışlarının gerçekleşeceğinin ve beraberinde kuvvetli dolu yağışlarının meydana geleceğinin açıklaması gerçekleştirildi. Peki, yeni bir yağışlı sistemin hakim olacağı İstabul'da dolu ne zaman ve saat kaçta başlayacak?

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN HAVA DURUMU UYARISI...

HAVA DURUMU NASIL OLACAK? METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, “Yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinin bugün (26.06.2018 Salı) Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Yağışların bugün (26.06.2018 Salı) Trakya’da, Çarşamba (27.06.2018) günü İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı sistemin hafta sonuna kadar ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde (Trakya, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz) etkili olmaya devam etmesi bekleniyor” denildi.

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

Manisa, Kütahya, Osmaniye, Ordu, Kars, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey, Adana'nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'un Avrupa yakasında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.Yapılan açıklamanın devamında, “Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olacağı tahmin edildiğinden, yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumu tahmin raporunu açıklayarak, İstanbul'da yeni bir yağışlı sistemin etkisini göstereceğini belirterek ''Süper Hücreli Fırtına'' şeklinde adlandırılan sistemin İstanbul ilinde ceviz büyüklüğünde dolu yağışının meydana gelmesine sebep olacağını ifade etti. Öte yandan Marmara Bölgesi'nin Orta Akdeniz ve Balkanlar'dan gelecek yağışın hakim olacağı hava durumu verilerine göre, İstanbul’da yaşanacak dolu yağışının ne zaman ve saat kaçta başlayacağına yönelik bilgiler de bulunuyor. İstanbul’da dolu yağışının saat 12:00’da başlaması ve akşam saaatlerine dek sürmesine bekleniyor. Aynı zamanda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ceviz büyüklüğünde bir dolu yağışına sebep olan Süper hücreli fırtına olasılığının ihtimal dahilinde olabileceği şeklinde alarm verilerek vatandaşların dikkati ve tedbiri elden bırakmamaları gerektiğine ilişkin uyarıda bulunuldu.