İstanbul Sultanbeyli’de polis merkezine düzenlenen bombalı araçlı saldırıda 3’ü polis 10 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin de öldüğü belirtildi. 
 
Sultanbeyli, Petrolyolu Caddesi üzerinde bulunan Fatih Polis Merkezi’ne, saat 01.00 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi.
 
3’Ü POLİS 10 YARALI
 
Bombalı araçta bulunan teröristin öldüğü belirlenirken, saldırıda 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve bu sırada polis merkezinde kayıp müracaatında bulunan 7 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
HASAR OLUŞTU
 
Patlamanın şiddetiyle polis merkezi binasında kısmi çökme meydana geldi; çok sayıda araç ve çevre binada da maddi hasar oluştu.Saldırının hemen ardından olay yerine takviye polis ekipleri sevk edildi. Polis merkezine çıkan yollar kapatıldı; vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı. Polis helikopteri havadan bölgede incelemelerde bulunurken, özel harekat polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.
 
BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRDILAR
 
Polis merkezine düzenlenen terörist saldırıya ilişkin detaylar ortaya  çıkmaya başladı.  Terörist saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı ortaya çıktı. 
 
TERÖRİST  ÖLDÜ
  
Olayla ilgili yapılan çalışmada, Fatih Polis Merkezinin önüne yaklaşan  bomba yüklü olduğu tespit edilen araçta patlama meydana geldiği ve aracı kullanan  teröristin de öldüğü belirlendi. 
 
PKK OLABİLİR
 
Emniyet yetkilileri, ilk incelemelere göre saldırıyı terör örgütü PKK’nın yapmış olabileceği ihtimali üzerinde dururken, çalışmalar geniş kapsamlı olarak ediyor.
 
EMNİYETTEN AÇIKLAMA
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise terörist  saldırıya ilişkin şunlar kaydedildi: "10 Ağustos 2015 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli ilçesi Fatih  Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre  tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis  merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız  hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile  ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir.
 
BU SABAH ÇATIŞMA ÇIKTI, BİR VATANDAŞ YARALANDI
 
Sultanbeyli'de saldırı düzenlenen polis merkezinin önünde inceleme yapan polislerin üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir vatandaş kolundan yaralandı.
 
Saat 08.00 sularında bölgeden silah sesleri geldi. Bir patlama sesi duyuldu.