İstanbul’da,  yurtdışındaki DEAŞ  üyelerine silah ve lojistik malzeme gönderen bir hücreyle, örgüt adına işlem yapılan ‘Hawala ofisi’ne baskın düzenlendi. 2 DEAŞ’lı  gözaltına  alınırken, işyeri ve evlerinde bulunan silah aparatları ve böcek arama cihazları dikkat çekti. Operasyonda yüklü miktarda altın ve paraya da el konuldu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, geçtiğimiz aylarda terör örgütü DEAŞ’ın yabancı terör savaşçısı yapılanmasına yönelik düzenlediği baskında, yeni bilgilere ulaştı. Elde edilen bilgilerle çalışma başlatan TEM polisi  örgütün yurtdışındaki üyelerine silah ve malzeme gönderen bir hücresini belirlendi. Araştırmalarda şüphelilerin Fatih'teki bir adresin de Hawala ofisi olarak kullanıldığı ortaya çıkarıldı. Fatih, Avcılar, Çatalca, Kadıköy ve Ümraniye'de de bazı adresler tespit edildi.

Özel Harekât Şube Müdürlüğü ve TEM Operasyon timinin desteğiyle düzenlenen baskında 2 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek,  farklı marka ve modeldeki silahlara ait çokl sayıda şarjör, silah arama aparatları ve telsiz ele geçirildi. TEM polisi, örgütün kullandığı Hawala (insan kaçakçılarının kullandığı para transfer sistemi) ofisine yapılan baskında 8.5 kilo  altın (külçe+takı) 18 kilo ham gümüş, 7 kilo külçe gümüş, 1 milyon 794 bin Türk lirası, 1 milyon 300 bin Amerikan doları, 118 bin  Euro, 1 milyon 921 bin Suriye lirası, 4.500 Katar dinarı, 22 bin Mısır poundu, 350 Kuveyt dinarı, 109 bin 500 Suudi Arabistan riyalı, 47 bin Birleşik Arap Emirlikleri dinarı, 5 bin Ürdün dinarı,1.610 İngiliz poundu ve 100 Kanada doları ele geçti.

Operasyonlarda gözaltına alınıp Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler, işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.