İstanbul'da yaşayan Samsunlular, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu'nca (SAMKON) düzenlenen geleneksel iftar programında bir araya geldi.

İstanbul'daki Samsunlular, İstanbul Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftara katıldı. İftarda birlik, beraberlik mesajları verildi.

Bin 100 Samsunlu ve davetlinin katıldığı iftar programı Ayazağa Kuran Kursu öğreticisi Mahmut Hoca’nın Kura’n-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akşam ezanının okunmasının ardından yapılan duadan sonra oruçlar açıldı. İftar yemeğinin ardından konuşmalar yapıldı. SAMKON Genel Sekreteri Mustafa Bilgin, konfederasyonun yaptığı çalışmalar ve projeleri hakkında bilgi verdi. Samsun Sanayici İşadamları Derneği Genel Başkanı Mete Koca da konuşmasında birlik ve beraberlikten söz etti.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı, ASTAŞ HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Kaya Aşcı, yaptığı konuşmada, "Geleneksel olarak düzenlediğimiz manevi havası olan iftar yemeğine yoğun katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Buradan sizler şunları söylemek isterim ki, aile olarak çocuklarımızı yaz tatillerinde Samsunumuza gönderelim, gidelim. Dedelerinin, ninelerinin memleketlerine, mahallerine gitsinler ki örf ve adetlerimizi unutmayalım. Ayrıca SAMKON olarak Samsunumuzun kültürünü yaşatmak için çalışmalar yapıyoruz. Birlik ve beraberlik, Samsunumuz için, gurbette Samsunlular için çok önemlidir. Siyasilerimizin ve bürokratlarımızın en azından senede bizleri iki kere ziyaret etmelerini ve daha çok Samsunlularla bir arada olmalarını istiyoruz. Biz, gurbette Samsunlular olarak birlik, beraberlik, dostluklarımızı daha iyi pekiştirmek için böyle anlamlı geceler vesile oluyoruz. Maksat yemek değil, önemli olan eşlerimizi, dostlarımızı, arkadaşlarımızı görmek, sohbet etmektir. SAMKON olarak da yaptığımız bu etkinliklerle birlik ve beraberliğe vesile olmanın gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ise Samsunluların birlik ve beraberliğini görmenin gururunu yaşadıklarını, buna vesile olan SAMKON ve yönetimine teşekkür ettiğini söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt da "Bizler de sizler gibi gurbeti bilen, gurbeti yaşayan, gurbetin sıkıntılarını çekmiş bir kardeşiniz olarak hepinize saygılar sunuyorum. İçimizde sadece İstanbul içinden değil, diğer yerlerde yaşayan Samsunlular da var. İnşallah bundan sonraki programlarınızda bu Ramazan bereketinden nasibini alarak güzel programlar çıkartacağız. Bizler elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya gayret edeceğiz. Sivil toplum örgütleri, bizler için çok çok önemlidir. Hele hele Samsun gibi büyük bir camiayı tek bir çatı altında toplamak kolay bir hadise değil. Bunu başarmışsınız, hepinizden Allah razı olsun. İnşallah biz de bundan sonraki süreçte Samsunluları İstanbul’da yaşayan Samsunluların, Samsun dışında yaşayan Samsunluların ve Samsun’daki bütün derneklerimizin ne ihtiyacı varsa elimizden geldiğince koşturmaya gayret edeceğiz. Sizin hemşeriniz ve bir kardeşiniz olarak bu mübarek gecede bizleri bir araya getirdiler. Bu bolluk sofrasından, bu kulluk sofranızdan inşallah İslam dünyasındaki kardeşlerimizde nasibini alsın diye onlara da bir dua göndermenizi rica ediyorum." şeklinde konuştu.

Geleneksel iftar yemeğine; AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, kendisi aslen Samsun Kavaklı olan İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Vecdet Öz, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı, ASTAŞ HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Kaya Aşcı, başkan yardımcıları, SAMKON’a bağlı derneklerin genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, İşadamları ile çok sayıda davetli katıldı.