İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine girdiği iddia edilen şüpheli bir kişi için aralarında özel harekatçıların da olduğu çok sayıda polis alarma geçti. Yerleşke içerisinde ve otoparkta arama yapan polis ekipleri herhangi birine rastlamadı.

Olay, saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Yerleşke yakınında silah sesi duyulduğu ve ardından silahlı şüpheli bir kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine girdiği iddiasıyla emniyette arama yapıldı. Yerleşkenin çevre güvenliğini Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler ile o sırada görevde bulunan çeşitli şubelerde görevli emniyet güçleri ile özel harekat polisleri sağladı.

Zırhlı polis araçlarının da katıldığı aramada, yerleşke içinde bulunan açık ve kapalı otoparklar kontrol edildi. Aramanın yapıldığı sırada kapalı olan ve sağlık hizmeti veren poliklinik binasında da inceleme yapıldı. Yaklaşık bir saat süren aramalar sonunda herhangi bir şüpheliye rastlanmadı. Polisin emniyet içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri sürüyor.