Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) tarafından düzenlenen ‘İstanbul Summit 2015’e 50 ülkeden 300’ü aşkın temsilci katıldı. Programda, kadın ve insani yardım konusu ele alındı.

GYV'nin düzenlediği İstanbul Summit 2015 Gorrion Otel’de gerçekleştirildi. Programa 50 ülkeden 300’ü aşkın sivil toplum kuruluşu temsilcisi, akademisyen, parlamenter ve gazeteci katıldı. Programda kadın ve göç konusu ile insani yardımlar ele alındı.

Programa ilişkin konuşan GYV Kadın Platformu Genel Sekreteri Müşerref Özer, programın önemine ve üstlendiği misyona dikkat çekerek şunları söyledi: “İstanbul Summit 2015, 50 ülkeden 30’ü aşkın katılımcı ile birlikteyiz. Kadın ve göç konusunu konuşuyoruz. Konularımızı seçerken Birleşmiş Milletler Danışmanlık statüsünde olduğu için Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Birleşmiş Milletler ’in ajandası ile uyumlu konuları seçmeyi tercih ediyoruz. İnsani yardım dünyada değişmeyen gündemlerden bir tanesi. Aktörü ve faydalananı olarak kadın da İstanbul Summit’in önemli konularından biri olacağını düşünüyoruz. 50 ülkeden 300’ü aşkın sivil toplum kuruluşu temsilcisi kadını erkeği ile, akademisyenler, aktivistler, parlamenterler misafirlerimiz arasında. Değişik sivil toplum kuruluşları 3’er dakika sözlü bildirimler sunuyorlar. Çok kıymetli konuşmacılarımız var. İnteraktif bir multi sektörel forum diyebiliriz. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için şeref.