Valilik, İstanbul’da kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini belirtti. Zincirsiz araçların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceği ifade edilirken, özel araçların da zorunlu olmadıkça kullanılmaması istendi.

İstanbul’da etkisini sürdüren kar yağışının yarın öğleye kadar devam edeceğini belirten valilik, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkili olması beklenmektedir.

Trafikte yaşanan aksaklıkların önüne geçilebilmesi amacıyla başta tır ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecektir. Ayrıca, kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri, don ve buzlanma olaylarına karşı tedbirli olmaları, kuraldışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları önem arz etmektedir. Kamuoyunun bilgilerine önemle duyurulur.” denildi.