Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için Beyazıt Meydanı'ndan İstanbul Valiliği önüne kadar saygı yürüyüşü gerçekleştirdi. Teröre lanet eden eylemciler, yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Beyazıt Meydanı’nda toplanan bir grup Kamu-Sen üyesi, Cağaloğlu’nda bulunan İstanbul Valiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Her Türk asker doğar’, ‘Ne mutlu Türküm diyene!’, ‘Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir’ şeklinde slogan atan grup, tramvay yolu üzerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Polis ekipleri, İstanbul Valiliği önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Şehitler için bir dakika saygı duruşunda bulunan grup, hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Kısa bir süre Kuran’ı Kerim okunmasının ardından Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Mustafa Kavlu bir açıklama yaptı.

Dağlıca ve Iğdır’da meydana gelen saldırılardan sonra yüreklerinin yandığını söyleyen Kavlu, “Şehit düşen asker ve emniyet güçlerine Allah’tan rahmet, şehit ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Terör 30 yıldır bitmedi. Çünkü yeteri kadar akılcı ve kararlı mücadele ortaya konmadı. Bir devlet aklı oluşturulmadı. Terör tam bitti dediğimiz zaman siyasilerin almış olduğu yanlış kararlar vasıtasıyla tekrar canlandı. Bütün milletimize acılar yaşattı.” dedi.

“Terör sorunu Kürt sorunu diye adlandırılarak hataların en büyüğü işlendi.” diyen Kavlu, “Terör örgütünün istekleri Kürt kardeşlerimizin istekleriymiş gibi sunuldu. Her demokratikleşme paketiyle PKK’nın istekleri önümüze getirildi. Bu demokratikleşme paketleri adı altında PKK’nın istekleri önümüze sunuldu. Demokratikleşme paketleri Türkiye’nin geleceğine döşenen mayındır.” ifadelerini kullandı.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.