İstanbul'da okuyan öğrencilere müjdeli haber geldi. Okullar 11 Şubat Çarşamba günü tatil edildi. Okulların yarın tatil olması ile birlikte öğrenciler sosyal medyada büyük sevinç yaşadı. Öğrenciler İstanbul Valisi Vasip Şahin'in hesabını teşekkür yağmuruna tuttu.
 
İSTANBUL
 
İstanbul Valiliği öğlen yaptığı açıklamada Meteorolojik değerlendirmelere göre okulların tatil olup olmayacağı kararını vereceklerini belirtmişlerdi. Yapılan değerlendirmelerin ardından yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları yarın tatil edildi. 
 
İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları yarın tatil etti. Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi:
 
"Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde halen devam eden kar yağışının tahmin edildiği gibi özellikle Boğaz civarı ve Anadolu Yakası'nda etkili olarak geceden itibaren öğle saatlerine kadar devam edeceği, öğle saatlerinden sonra yoğunluğu azalsa bile özellikle ara sokaklarda bırakacağı kütlenin ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağı değerlendirilmiştir.
 
Bu nedenle, Valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları açısından, anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarsamba günü 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır."
 
ANKARA
 
Ankara Valiliğinden, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı temel eğitim ve  ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği  bildirildi.
 
İŞTE 11 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER
 
Yağış sonrası çeşitli illerden kar tatili haberleri de gelmeye başladı. İşte yarın okulların tatil edildiği iller (Şu ana kadar)

MANİSA (KULA)
 
Kula'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları  nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süre ile tatil edildiği açıklandı.
 
AFYONKARAHİSAR
 
Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı  eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi  ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve  liselerin, yarın bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın bir gün idari izinli  oldukları ifade edildi. 
 
ANTALYA (AKSEKİ)
 
Akseki ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta  dereceli okullar yarın tatil edildi. Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezi ile bağlı  mahallelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın bir  gün süreyle tatil edildiği kaydedildi. 
 
KONYA'NIN İKİ İLÇESİNDE TATİL
 
KONYA’nın Taşkent ve Derebucak İlçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi. 
Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, Taşkent ve Derebucak ilçelerinde dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün olmak üzere yarın tatil edildiğini açıkladı.

AĞRI

Ağrı'da da okulların 1 gün süre ile tatil edildiği açıklandı.
 
DENİZLİ
 
Denizli’nin Kale, Güney, Çameli ve Buldan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullara bir gün ara verildiği açıklandı. Birçok ilçede de okulların tatil edilmesiyle ilgili toplantıların devam ettiği öğrenildi.
Denizli’yi etkisi altına alan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı ulaşımı etkilerken, bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Denizli’nin Kale, Güney, Çameli ve Buldan ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edilirken, bu ilçede engelli ve hamile memurların da idari izinli sayıldığı açıklandı.
 
KIRIKKALE
Kırıkkale'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde ilk ve orta dereceli okular yarın tatil edildi.
 
UŞAK
Uşak'ta, 3 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını bildirmesi üzerine toplanan Hıfzısıhha Kurulları, Eşme, Ulubey ve Sivaslı ilçelerinde 11 Şubat Çarşamba günü eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.
 
KOCAELİ
Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sistemle eğitim verilen okullar ile Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarşamba günü ara verildi. 
 
Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Kocaeli il genelinde taşımalı sistemle eğitim verilen okulların 11 Şubat Çarşamba günü tatil edildiği duyuruldu. 
 
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü de kar kalınlığının yarım metreye ulaştığı Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde bulunan Tıp Fakültesi’nin 11 Şubat Çarşamba günü tatil kararı aldığını twitter hesabından duyurdu.
 
BURDUR
Burdur’da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
 
Burdur’da akşam saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimi bulurken, maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Belediye ekipleri kent içi yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Burdur Valisi Hasan Kürklü’nün talimatıyla kar yağışının yaratabileceği olumsuzluklara karşı il genelinde eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.
 
Diğer yandan, Burdur- Antalya karayolunun Çeltikçi Beli mevkiinde kayan TIR’lar nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi. TIR’ların yoldan kaldırılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.