İstanbul'da yaşayan Çerkesleri, bu hafta sonu Çerkes kültürü ile dolu oldu bir program bekliyor.Çerkes müzikleri, Çerkesce şarkılar, Çerkes halk dansları gösterisi ve bir çok süprizin yer aldığı bu program ile İstanbullu Çerkesler unutulmaz bir gece yaşayacak.

Çerkes Dernekleri Federasyonu(ÇerkesFed) kurucu derneklerinden Maltepe Çerkes Derneği, 11 Ocak 2014 cumartesi akşamı Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde kültür programı düzenliyor.

Çerkes Dernekleri Federasyonu yöneticileri başta olmak üzere , İstanbul'daki Çerkes kurumlarından çok sayıda yönetici ve üyenin de katılımının beklendiği bu programı Çerkes sanatçı İshak Akbay sunacak.Kurum temsilcilerinin konuşmaları, Reyda Çerkes Halk Dansları Grubu'nun dans gösterisi, İstanbul Çerkes Derneği müzik ve koro ekibinin dinletisi, İshak Akbay'ın Çerkesce şarkıları ve keyifli sunumu şeklinde devam edecek olan kültür programı geleneksel mahalli Çerkes düğünü ile bitirilecek. Gece geç saatlere kadar sürmesi beklenen bu programın biletleri Maltepe Çerkes Derneği'nden temin ediliyor. 2013 yılında İstanbul Anadolu yakasında kurulmuş olan Maltepe Çerkes Derneği, Çerkes kültürünün yaşatılması ve Çerkeslerin birbiriyle tanışıp kaynaşması adına yoğun çalışmalar ortaya koyuyor.