Eğitim Sen ve Birleşik Haziran Hareketi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen eğitim boykotuna katılan protestocular, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Polis, eğitim sistemi ve hükümet aleyhine slogan atan eylemcilerle ilgili yoğun güvenlik önlemi aldı. Eylemciler, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, ana dilde eğitim verilmesini talep etti.

Kadıköy başta olmak üzere çeşitli ilçelerden gelen Eğitim Sen, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri’nin üyeleri Beyazıt’ta toplandı. Buradan yürüyerek Sultanahmet’e gelen eylemci grup, Cağaloğlu’nda bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önüne geldi. Bu sırada tramvay seferleri kısa süreli aksadı.
Polis müdürleriyle eylemciler arasında anlaşma sağlanınca TOMA’lar geri çekildi.

Basın açıklamasını yapan Eğitim Sen üyesi Hüseyin Özer, “12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan AKP iktidarı başta eğitim sistemi olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal, ideolojik hedefleri doğrultusunda tetikçi, baskıcı ve otoriter uygulamalar üzerinden tüm topluma dayatmaktadır.” diye konuştu.

Konuşması sloganlarla kesilen Özer, şöyle devam etti: “Eğitim sistemi ve okulların tamamen siyasi tamamen iktidarın denetimine girmesine ve egemen ideolojiye teslim edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bugün ülke çapında gerçekleşen hem okul boykotu ve iş bırakma eylemimiz siyasi iktidara yönelik toplumun vicdanının sesini yansıtmaktadır. Siyasi iktidar toplumu din, dil, mezhep ve kimlik farklılıkları üzerinden kutuplaştırma politikalarına son vermeye kurumsal, bilimsel, laik ve ana dilde eğitim karşıtı uygulamalarını derhal durdurmaya çalışıyoruz.”

Eylem basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.