Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde 6 gündür yaşanan elektrik kesintisi, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Mahalleli, faturaların 1 gün geç yatırılması durumunda elektriği kesen dağıtım şirketinin yaşanan arızaları bir türlü giderememesinden şikayet etti.

Bölgede zaman zaman benzer kesintiler yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, arızalara müdahale edilmesine rağmen sorunlarının çözülememesinden yakındı. Kesintiler sebebiyle mallarının bozulduğunu belirten bakkal Yılmaz Aydeniz, "4 gün elektrik giderse bir marketteki mal ne olur? 4. gün geldi. Çamlıdere Sokak'ta hala elektrik yok. Çalışıyorlar ama adam arızayı bulamıyor. Bunu bulacaksın adamı mağdur etmeyeceksin. İki koli mum sattım. İstanbul'da mum ışığıyla yaşıyoruz. İstanbul bura. İstanbul metrol bir bölge. İstanbul tek başına devlet sayılır İstanbul. Çok devletin nüfusu bunun kadar yok. Ama İstanbul değil ki burası. Rüzgar gelir elektrik yok, yağmur yağar elektrik kesilir, peki bu ne zaman giderilecek. Bizim sorunlarımız ne zaman çözülecek." şeklinde konuştu.

"HAVAYA BULUT GELİYOR ELEKTRİK GİDİYOR"

Elektriklerinin bir haftadır gidip geldiğinden yakınan Zeki Koçman ise şöyle tepki gösterdi: "Arıyoruz hiçbir yere ulaşamıyoruz. 3 gündür hiç yok. 1 haftadır da gelip gidiyor. Yağmur yağdığı zaman hemen kesiyorlar. Havaya bulut geldiği zaman elektrik gidiyor. Bu kadar sıkıntı yaşıyoruz faturalar geliyor faturalarda düşük yok faturalar daha kabarık geliyor. Fenerle mumla çocuklara ders yaptırıyoruz. Fatura ödüyoruz 40 milyon da artı arıza bedeli bakım bedeli. Tamam bunları ödüyoruz da nerede o zaman yapsınlar, gelsinler bulsunlar yapsınlar. Ödediğimiz parayı bari hak etsinler. Sürekli yaşanıyor."

"MUMLA FENERLE İDARE EDİYORUZ"

Yeni ameliyat olan çocuğunun ilaçlarını düzgün kullanamadığını belirten Zöhre Koçman da "İlaçları var dolaba koyacağım koyamıyorum. İlacını bile düzgün kullanamıyorum. Hastaneye götüreceğim götüremiyorum telefon edeceğim şarjım yok, hastaneden beni arıyorlar ulaşamıyorlar. Hava makinesi var elektrik olmayınca takamıyorum. Bir haftadır elektriksiziz. Okula çocuğum gidiyor akşam geliyor ödevi var yapamıyor mumla. Mumla fenerle idare ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"PATLAMALAR SEBEBİYLE RİSK ALTINDAYIZ"

Mehdi Koç ise şunları söyledi: "Kaçak elektrik kullanımından kaynaklandığı söyleniyor. Madem öyle devlet bu kaçak elektriğe çare bulamıyor mu diye sürekli isyanlardayız. 6 gündür Simge Sokak, Deyim Sokak, Anıt Sokak'ın 6 gündür elektrikleri yok. BEDAŞ'ı sürekli aradığımızda, "Gelecek kablo değişecek" deniliyor. Her gün kablo değişiliyor, her gün trafolarda patlak var evlerimiz ailelerimiz bu elektrik patlaklarından dolayı risk altında. Vatan Caddesi ve Halk Caddesi'nin bir tarafında 6 gündür elektrik yok. 3 gündür elektrik direkleri patlar ve buradaki evler de risk altındadır. Çıkan kıvılcımlar da ufak tefek kıvılcımlar değil. Çok şiddetli kıvılcımlar çıkar evler yanma tehlikesi altında o derece. Çalışıyorlar ama bundan da bir ümidimiz yok. Yaklaşık 2 saattir çalışıyorlar burada. Evimizde elektronik aletlerimiz bozuluyor. Kime sorsanız aynı şikayetleri işitirsiniz."