İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları yağmur engeline takıldı. Açık alanda yapılması planlanan kutlamalar havanın kapalı olması nedeniyle kültür merkezinde yapıldı. Program bitiminde konuşan Vali Vasip Şahin, Türk dünyasının Nevruz Bayramını kutladığını söyledi.

Topkapı Kültür Parkı’ndaki açık alanda yapılması planlanan Nevruz kutlamaları yoğun yağış nedeniyle kapalı alanda yapıldı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen kutlamalara İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Türki Cumhuriyeti vatandaşları katıldı. Kutlamalarda Türk Cumhuriyetleri vatandaşlarının hazırladığı yöresel yemek ve ürünlerin yer aldığı stantlar kuruldu. Kutlamalarda ayrıca Türki Cumhuriyetlerin yöresel halk oyunları sergilendi. Vali Vasip Şahin ve Kadir Topbaş stantları gezerek yöresel yemeklerin tadına baktı. Programın düzenlendiği salona gelen Vali Şahin ve Topbaş, kısa süre sonra konuşma yapmadan salondan ayrıldı.

Çıkışta basın mensuplarına konuşan Vasip Şahin, “Barışın, huzurun ve dostluğun ifadesi olan Nevruz gününün tüm Türk dünyasına ve Ortadoğu’ya hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ise, “Tüm İstanbul’da Anadolu’da bu bahar başka bir bahar. Bu Nevruz çok daha farklı Türkiye’de yeni çiçekler açıyor, yeni umutlar barış rüzgarları esiyor. Bu Nevruz çok daha farklı bir tarih olarak geleceğe düşecek. Biz de bunlara tanıklık ediyoruz. Tüm Türkiye’de yaşayan toplum olarak bu vatanı yurt edinmiş olarak bizler bir umudun ve güzelliğin kapılarının açıldığı bir bahardayız. Tüm ulusumuza, Türk dünyasına ve dünyaya bu nevruzun güzellikler getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

Dışarıda kültür merkezinin önünde yakılan Nevruz ateşinden atlaması beklenen Vali Şahin ve Kadir Topbaş, Nevruz ateşinden atlamadı.