"Demir Adam" lakaplı 46 yaşındaki bisikletçi Osman Şirin, İstanbul’dan İzmir’e gelerek bir rekora imza attı. 24 saatte 583 kilometre yol kateden Şirin, "İstanbul’dan 24 saatte durmadan İzmir’e Türkiye rekoru için başladım bitirdim. Bu zamana kadar yapanlar, 24 saatte 325 kilometre yapmış. Hedefim 572’ydi, 583 oldu. Çok mutluyum.” dedi.

Kızını 2010 yılında trafik kazasında kaybettikten sonra tavsiye üzerine bisiklet binmeye başlayan Osman Şirin, büyük bir başarıya imza attı. Uzun süredir bu deneme ile ilgili hazırlıklarını sürdüren tesisatçı Şirin, İstanbul’dan İzmir’e bisikletiyle geldi. Şirin, “İstanbul’dan 24 saatte durmadan İzmir’e, Türkiye rekoru için başladım bitirdim ve bu rekoru bu zamana kadar hiç kimse yapamamış. Bu zamana kadar yapanlar, 24 saatte 325 kilometre yapmış. Ben 500 artı yaptım. Hedefim 572’ydi, 583 oldu. Bu rekoru kırdığım için çok mutluyum. Kolay kolay kırılacak bir rekor değil. Yaklaşık 4 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Türkiye’nin karış karış tüm toprağını bisikletle dolaştım. Yaklaşık 60 bin kilometre yol yaptım 4 yılda. Beş defa İzmir’e geldim, dört defa Ankara’ya gittim, üç defa doğuya gittim, bir kere Sarıkamış’a gittim ve günlük 370 kilometre antrenmanlar yapıyordum.” dedi.

OBEZİTEDEN REKORA

Bisikletçi bir arkadaşının tavsiyesiyle bu spora başladığını söyleyen Osman Şirin, “Yaklaşık 105 kiloydum. Bir yılda 25 kilo verdim. Ondan sonra inanılmaz bir güç oldu bende. Arkadaşlarım, ‘demir adam’ diye hitap etmeye başladı. Bunu demelerinin nedeni, onlar 100 kilometre antrenman yapıyordu, ben 370 kilometre antrenman yapıyordum, o yüzden. Başardım, çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Kızını trafik kazasında kaybetmesinin ardından bisikletçi bir arkadaşının tavsiyesiyle bu spora başladığını söyleyen Şirin, “2010 yılında lise 3’e giden 18 yaşında bir kızım vardı. Yolun karşısına geçerken iki arkadaşa araba çarptı ve ikisi de vefat etti. Onun üzüntüsüyle bu spora başladım. Kendi kafamı dağıtmak için başladım ve buralara geldim.” diye konuştu.