İstanbul'da sıcaktan bunalan vatandaşlar, Boğaz'da denize girerek serinledi. Özellikle Sarıyer sahili denize girenlerle doldu. Bazı noktalarda boğaza girenler, denizden çıkacak merdiven olmamasından şikayet etti.

Hafta sonunu fırsatını değerlendiren İstanbullular, en yakın sahile kendilerini artı. Ücretli plajlara giremeyenler, en uygun yerlerde boğazda denize girdi. Cankurtaranın ve çıkmak için merdivenin olmadığı bazı noktalar olası yaralanmalara davetiye çıkardı. Sarıyer'de denize dizdikleri taşla basamak yapmaya çalışan çocuklar, denizden çıkmaya çalışırken ufak yaralanmalar da yaşadı. Vatandaşlar, Tarabya'da denizden çıkmak için 3 merdiven bulunduğunu bunların kaldırıldığını söyledi.

Hafta sonu kurstan denize girmek için geldiğini anlatan Yusuf Akbulut, hafta içi sıkıldığını ve bunaldığını söyledi. Serinlemek için sahile geldiğini aktaran Akbulut, “Her yerim çiziliyor. Merdiven yapmıyorlar buraya tek sıkıntımız bu. Paralı diye oraya diye güvenlik koymuşlar, buraya koymamışlar.” dedi. Denize girmek için Tarabya’ya gelen Cem Dörtbacak da, eskiden merdivenler olduğunu, çocukların vücudunun hiç çizilmediğini belirtti. Akıntının ters olduğunu ve insanların bilinçsiz yüzdüğünü söyleyen Dörtbacak, bazı insanların boğulma tehlikesi yaşadığını kaydetti.

Salih Akdemir ise çocuklarıyla denize girmek için geldiğini söyledi. Her hafta geldiklerini fakat merdiven olmadığı için çıkacak yer olmadığını ifade eden Akdemir, “Belediyeden buraya bir merdiven yapılmasını rica ediyoruz. Daha önceden burada 3 merdiven vardı. Şimdi çocuk düşse zor çıkartıyoruz. Kendi şartlarımızla rahat çıkmak için denizden taşıdığımız taşları koyduk.” diye konuştu.

Tarabya’nın yerlisi olduğunu, yeğenlerini denize getirdiğini Ahmet Çakmak şöyle konuştu: “Halk Pazar günleri buraya geliyor. Fakat çıkacak bir yerleri yok. Mecbur kıyıya kaldırım taşlarını üst üste koydular. Buna bir önlem alınmasını istiyorum. En azından bir merdiven koysalar insanların mağduriyeti giderilir. Hafta sonları baya kalabalık. İnsanların başka girecek yerleri yok. Sarıyer’de plajlar var dünyanın parası.”