Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal  Atatürk'e yönelik Anıtkabir'de çektiği provokasyon içerikli görüntüyü sosyal  medyadan paylaşan Safiye İnci'ye, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan  2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İnci ve  avukatı Bülent Demir ile önceki celse müdahillik talebinde bulunan Ankara  Barosunun avukatları katıldı.

Hakim Murat Yalçınkaya'nın söz vermesi üzerine Ankara Barosu avukatı  Selver Seçil Aykan, davaya müdahilliklerine karar verilmesini isterken, sanık  avukatı baronun suçtan doğrudan zarar görmediğini belirterek talebin reddini  istedi.

Hakim Yalçınkaya, suçtan doğrudan zarar görmemesi nedeniyle baronun  müdahillik talebini reddetti.

Esas hakkındaki beyanları sorulan Ankara Barosu avukatı Aykan,  sanıktan şikayetçi olduklarını ifade etti.

Son savunması sorulan sanık İnci, "Herkesten özür diliyorum, pişmanım.  Buralara geleceğini düşünmemiştim." dedi.

Sanık avukatı Demir, esasa ilişkin savunmasında, müvekkilinin  Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ettiği iddiasının yetersiz ve mesnetsiz  olduğunu kaydetti.

Son sözü sorulan İnci, "Çok pişmanım. Herkesten özür diliyorum."  ifadesini kullandı.

Hakim Yalçınkaya, savunmanın ardından sanığı, "Atatürk'ün hatırasına  alenen hakaret" suçundan önce 3 yıl hapis cezasına çarptırdığını, sabıkasız  olması ve duruşmalardaki durum ve tutumunu dikkate alarak, cezasını 2 yıl 6 aya  indirdiğini açıkladı.

Yalçınkaya, hükmün niteliği ve tutuklu kaldığı süreyi de dikkate  alarak İnci'nin tahliyesine karar verdiğini de duyurdu.

İnci'nin, iddianamede "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan  1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyordu.