Hemen her konuşmalarına "Yeni Türkiye" ile başlayan AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Havuz Medyasının "Yeni Türkiye" kavramını pek kullanmaması dikkat çekti.

KCK operasyonları ile çöken şehir içindeki networklerini yeniden yapılandıran ve Çözüm Sürecini fırsat bilip iyice güçlenen terör örgütü KCK-PKK Kobani'deki olayları bahane ederek, Türkiye'nin birçok şehrinde adeta bir güç denemesi yaptı.

Terör örgütü PKK yandaşları sadece Doğu ve Güneydoğu'da değil, başta İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok şehirde sokakları savaş alanına çevirdiler.

Bu yaşanan olaylar bir kısım insanların, "Ver-kur"cuların ara ara dile getirdiği "Verelim Güneydoğuyu kurtulalım" tezinin ne kadar boş ve saçma olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Zira ateş sadece Doğu ve Güneydoğu'yu değil, bütün ülkeyi yakıyor.

KCK operasyonları ile büyük darbe alan ve Çözüm Süreci'nden önce eylem yapamaz hala gelen terör örgütü bugün yurdun pek yerini yakıp yıkabiliyor, bankaları, postaneleri yağmalıyor...

DEVLET HİÇ BU KADAR ACİZ OLMAMIŞTI

Son yaşanan olaylar AKP Hükümeti'nin ülkeyi yönetme konusunda ne kadar aciz olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

İçişleri Bakanı yerine açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker dün akşam Diyarbakır'da yaşanan olayları değerlendirirken, birçok kamu binasının yağmalandığını, bilgisayarların çalındığı söyledi.

Öte yandan PKK yandaşları son 4 gün içinde yaklaşık olarak 190 bankayı yakıp yağmaladı. Bu bankadaki milyonlarca lira ise PKK yandaşları tarafından çalındı.

AKP HÜKÜMETİ KAMU BİNALARI BİLE KORUYAMIYOR

Olayların önünü alamayan AKP Hükümeti birçok ilde sokağa çıkma yasağı ilan ederken, bu uygulamanın da çare olmadığı görüldü. Zira Çözüm Süreci boyunca çok iyi yapılanan  terör örgütü yandaşları sokağa çıkma yasağını deldi ve kamu binalarına zarar vermeye devam etti.

VATANDAŞIN DEVLETE GÜVENİ SARSILDI

Devlet öncelikle niçin vardır? Bir insan neden devlete ihtiyaç duyar? Bu soruların birinci cevabı GÜVENLİKTİR.

Ancak geçen süre içinde Hükümetin değil vatandaşların can ve mal güvenliğini kamu binalarını korumada bile aciz kaldığını ortaya koydu.

İŞTE SON GÜNLERİN BİLANÇOSU

3 bin işyeri, 260 kamu binası, 190 banka, 80 siyasî parti binası, 556 araç ile 30 özel yurt ve dernek yakıldı. Okul ve dershaneler de saldırılardan nasibini aldı.