Bursa’nın Mudanya ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın göreve gelmesinin ardından işten çıkarılan 33 belediye işçisi, Mudanya Belediyesi’ni protesto etti. İşe iadelerini hükmeden mahkemenin kararlarının uygulanmaması üzerine İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan işçiler, 'İşçi düşmanı Hayri Türkyılmaz' pankartı açtı. İşçilerin açıklamalarına, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ile İlçe Başkanı Erdal Kaya, il yöneticileri ve dükkanları yıkılan esnaflar da destek verdi.

İşçiler adına açıklama yapan Dinçer Yıldırım, Başkan Türkyılmaz’ın tamamen kin ve hayal dünyasında oluşturduğu fantastik ithamlarla kendilerini işlerinden ettiğini öne sürdü. Yıldırım, “Sizin hak, hukuk tanımaz düşüncelerinize en güzel cevabı Türkiye Cumhuriyeti Bursa 10. İş Mahkemesi’nde açmış olduğunuz işe iade davasını kazanarak en güzel ve yasal olarak cevap vermiş durumdayız.” dedi.

33 kişinin işten atılması ardından Mudanya Belediyesi’ne 180 kişinin alındığını iddia eden Yıldırım, “Belediyeye işe alım kriterleriniz sadece işçinin CHP’li olması mıdır? Kaç tane emeklilik yaşı gelmiş partilinizi belediyeye işçi olarak aldınız? Tofaş’a ve Renault’a işçi desteğine giderken ardınızda bıraktığınız Mudanya’daki mağdur ettiğiniz 33 işçiyi de düşündünüz mü” şeklinde sorular yöneltti.

İşçilerin Bursa 10. İş Mahkemesi’nde davayı kazanmasına rağmen belediyenin konuyu Yargıtay’a götürdüğü öğrenildi.