Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda sözleşmeleri devam etmesine rağmen işten çıkarılan 29 sanatçı karara tepki gösterdi. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sanatçılar, haklarının geri verilmesi için eylem yaptı.

Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda çalışan 26 oyuncu ve 3 müzisyenin sözleşmeleri yenilenmedi. Karara tepki gösteren Belediye-İş Sendikası üyesi sanatçılar, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşananlara tepki gösterdi. Meydanda toplanan kalabalık adına yapılan açıklamada, "01.03.2016 tarihli toplu iş sözleşmesine dahil olan 26 oyuncu ve 3 müzisyen geçici iş sözleşmeleri feshedilerek işten çıkarılmıştır. Yaşana bu sıkıntılar sanata ve sanatçıya maddi, manevi darbe olmakla birlikte bununla ilgili büyük bir üzüntü içinde olduğumuzu dillendirmek bizim için kaçınılmazdır .” denildi.

Taleplerinin toplu iş sözleşmelerinin yeniden düzenlenmesi olduğunu belirten, grup, “Haksız yere işten çıkarılan tiyatro müdürlüğüne bağlı tüm oyuncu ve müzisyenlerin işe iadelerinin yapılması gerekir. Bizler taleplerimiz yerine getirilene kadar burada bulunmaya kararlıyız.” açıklamasında bulundu.

Sanatçıların işten çıkarılmasına tepki gösteren ünlü oyuncu Özgür Çevik, “Burada haksızlığa uğramış arkadaşlarımız var. Artık geçici iş sözleşmelerinin, güvencesiz sonlanmasını, sadece Bakırköy Belediyesi'nde değil tüm kurumlarda sonlanmasını diliyorum. Bu insanların işten atılması ve şu an işsiz kalmalarını bir karşılığı olmalı. Burada bir haksızlık var. Bunun düzeltilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.