Büyük Birlik Partisi (BBP) Balıkesir İl Başkanı Aydoğan, "İstihbarat, başka işlerle uğraşmaktan saldırıyı engellemeye fırsat bulamamış." dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Balıkesir İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan, Ankara'da meydana gelen terör saldırının derinlemesine incelenmesi gerektiğini söyledi. Aydoğan, "Dönemin Dışişleri Bakanı, 'Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak kımıldamaz' diyordu. Şimdi başkentimizin göbeğinde bombalar patlatılıyor. Ne yazık ki bununla ilgili istihbarat yapamamışız. Birçok kurumda olduğu gibi istihbarat artık devletin istihbaratı olmaktan çıkmış, hükümetlerin istihbaratı olmaya başlamış. Başka işlerle uğraşmaktan bu tür faaliyetleri engellemeye de istihbarat maalesef fırsat bulamamış." dedi.

Büyük Birlik Partisi Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda partinin Balıkesir milletvekili adayları kamuoyuna tanıtıldı. Aker Et Restoran'da düzenlenen toplantıya BBP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Zeki Uçar, İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan, milletvekili adayları Zeki Uçar, Hatice Eren, Hamza Başarır, İsmail Yılmaz, Ayşenur Aydoğan, Halil Metin Can, Salim Abduşoğulları, Ömer Umar ve ilçe başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Aydoğan, dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısını esefle kınamanın ötesinde lanetlediklerini söyledi. Saldırının derinlemesine incelenmesi gerektiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Hükümet ivedilikle bu konu hakkındaki üç hususu aydınlatması gerekir. Birincisi iki canlı bomba Ankara'nın göbeğine kadar nasıl girmiş? Bunun istihbaratı neden alınamamış. Dönemin Dışişleri Bakanı, 'Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak kımıldamaz' diyordu. Şimdi başkentimizin göbeğinde bombalar patlatılıyor. Ne yazık ki bununla ilgili istihbarat yapamamışız. Birçok kurumda olduğu gibi istihbarat artık devletin istihbaratı olmaktan çıkmış, hükümetlerin istihbaratı olmaya başlamış. Başka işlerle uğraşmaktan bu tür faaliyetleri engellemeye de istihbarat maalesef fırsat bulamamış. İkincisi İçişleri Bakanı da herhangi bir ihmal ve güvenlik zafiyet olmadığını söyledi. Bu açıklama abesle iştigaldir. İhmali olanların bulunup cezalandırılması gerekir. Üçüncüsü böyle bir olayın arkasında kimler var? Bu olaydan kimler istifade ediyor? Bu devletin, milletin bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır."

ÜLKEYİ KUTUPLAŞTIRDILAR

Devleti yönetenlerin bahane üretme ve suçu bir başkasına atma gibi bir lüksü olmadığını belirten Aydoğan, "Başbakan dünkü açıklamasında mevcut hükümetin seçim hükümeti olduğunu ifade etti. Kusura bakmasınlar ama 13 yıldır bu ülkeyi yönetenler kendileri. İnsanları kutuplaştıranlar ve bu noktaya getirenler bizzat kendileri. BBP olarak kimden gelirse ve kime yapılırsa yapılsın terörün her türlüsüne karşıyız. Bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Son üç ayda 200'e yakın şehidimiz var. Bunlar terör örgütleri tarafından katledildi. 7 Haziran'dan beri insanımız terör olaylarıyla muhatap olurken, biz insanımızı koruyamazken, 550 milletvekilimiz tatil yaptı." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin iç ve dış politikada 28 Şubat sürecinden çok daha kötü bir duruma gittiğine dikkat çeken BBP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan, şöyle devam etti: "Ülke bunların eliyle uçuruma ve felakete doğru sürükleniyor. Önümüzdeki seçimler inşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olur. Ülkede kardeş kanının akmasının önüne geçilmesini temenni ediyoruz."

MKYK Üyesi Zeki Uçar ise Türkiye'nin kurulduğu günden bu yana içeride ve dışarıda ilk kez böyle bir ateş çemberi içine alındığını ifade ederek, "Lakin ülkeyi yönetenlerin acziyeti ve buna benzer hadiseleri önleyememesi de artık ülkeyi yönetmekte iflas ettiklerini göstermektedir. Her şeye rağmen bu saldırıyı gerçekleştirenlere ve teröre karşı milletçe bir duruş sergilemeli iç ve dış hainlere fırsat vermemeliyiz." diye konuştu.