Türkiye'nin dört bir yanında aranan DHKP-C'li iki canlı bombanın kimlikleri tespit edildi. İstihbarat kaynaklarına göre Bulut Y. ve Harika K., Yunanistan'daki kamplarda eğitim gördü ve ABD Büyükelçiliği'ne bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ecevit Şanlı ile birlikte üç ay önce Türkiye'ye giriş yaptı. İki canlı bombanın, yeni saldırılar düzenlemesinden endişe ediliyor.

Zaman'ın haberine göre; istihbarat birimleri, Türkiye'nin her yerinde DHKP-C'li Bulut Y. ve Harika K.'yi arıyor. Bütün gümrük kapılarına ve ilgili birimlere uyarı yazısı gönderildi.

Yunanistan'daki kamplarda eğitim gördükleri öğrenilen canlı bombaların Türkiye'ye giriş yaptıkları ve izlerini kaybettirdikleri ortaya çıktı. 2012 Haziran ayından beri İstanbul ve Ankara'da art arda kanlı eylemler düzenleyen terör örgütü DHKP-C'ye üye olan bu iki isim, 'canlı bomba şeması'nda yer alıyor.

DHKP-C'nin 3 ay önce 3 intihar eylemcisini Türkiye'ye soktuğu tespit edildi. Emniyet ve istihbarat birimleri, örgütün Ecevit Şanlı'nın da aralarında bulunduğu 3 teröristi Almanya'dan Yunanistan'a getirdiğini, buradan da sahte kimliklerle Türkiye'ye girmesini sağladığını belirledi. Bu isimlerden Tokat nüfusuna kayıtlı canlı bomba Ecevit Şanlı, 1 Şubat 2013'te ABD Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı gerçekleştirdi. Eylemde, 20 yıldan beri büyükelçiliği koruyan güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu şehit oldu. Büyükelçi Francis J. Ricciardone'nin davetlisi gazeteci Didem Tuncay da gözünden yaralandı. Bu eylemin ardından güvenlik güçleri, kayıp diğer canlı bombaların peşine düştü.

Uzman polisler, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.