Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada yangın çıktı. Binanın iki katı alevli şekilde yandı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın yaklaşık yarım saatte kontrol altına alındı. İsveç Konsolosluğu bitişiğindeki yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan İsveç Konsolosluğu bitişiğindeki 5 katlı binada saat 23.30 sıralarında henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Giriş katta başlayan yangın, birinci kata da sıçradı. Binanın iki katı alevli şekilde yanarken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, emniyet şeridi çekerek güvenlik önlemi aldı. Kısa sürede adrese gelen Şişli, Beyoğlu, Fatih ve Beşiktaş itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Yapılan ilk incelemede yangında ölen ya da yaralanan olmadığı belirlendi. Söndürme çalışmalarını tamamlayan itfaiye bir süre daha soğutma çalışması yürüttü.

Olayı anlatan bir görgü tanığı, binada çalışanların yangından yaklaşık yarım saat önce çıktıklarını aktardı. Görgü şahidi, binada sadece kapıcının bulunduğunu onun da dışarı çıktığı bilgisini verdi. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatıldığı belirtildi.