İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Şiirler okunup oratoryo seslendirilen programda, İstiklal Marşı okumada ilkokullar arası il birincisi olan Yüreğir Semerkant İlkokulu öğrencisi Elif Er de İstiklal Marşı’nı okudu.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hayati Koca, İstiklal Marşı’nın, Asya bozkırlarından gelmiş bedenlerin Anadolu’da bir ruha, şuura kavuşmuş şekli, Türk milletinin dil, din, bağımsızlık, cesaret, vefa, inanç ve kardeşlik nitelikleri oluşmuş mayası olduğunu söyledi. Milletleri millet yapan manevi değerlerin başında bayrak ve milli marşın geldiğinin altını çizen Koca, “Bu iki değer bir milletin onuru ve namusudur. Bayrak asla kumaşlardan bir kumaş, milli marş ise sıradan bir söz, şarkı yada müzik değildir. Dünyada milli marşı şiir olan tek ülke Türkiye’dir. Diğerleri bestelenmek için yazılmış şarkı sözleridir. Ülkemizin asilliği, şiirin soyluluğu, milletimizin yüceliği, doyumsuz bir ahenk ve nakış oluşturmuştur. 41 mısrada 41 ayrı kuyu açılmış 41 ayrı cevher çıkarılmıştır.” dedi.

Koca’nın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup, oratoryolar seslendirildi. Tiyatro gösterisinin sunulduğu törende, il birincisi olan Yüreğir Semerkant İlkokulu öğrencisi Elif Er de İstiklal Marşı’nı okudu. Törende ayrıca, İstiklal Marşı’nın kabul sayısı olan Ceride-i Resmiyye Gazetesi’nin Osmanlıca orijinal metni ve günümüz Türkçesi’ne çevrilmiş metni konuklara dağıtıldı.