Aksaray Veteriner Hekimler Odası'nın düzenlediği istişare toplantısına sadece Aksaray Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti adayı Nevzat Palta'nın davet edilip konuşma yaptırılıp, diğer parti ve adayların davet edilmemesine veteriner hekimler protesto etti.

Aksaray’da bir otelde gerçekleştirilen yemekli istişare toplantısı sonrasında konuşan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız’ın ardından Nevzat Palta’nın konuşma yapması salonda bulunan bazı veteriner hekimler tarafından protesto edildi. Nevzat Palta’nın konuşmasının ardından söz alan Melikşah Yıldız isimli veteriner hekim "Bu geceyi kim düzenliyor" diye sordu. Bunun üzerine Oda Başkanı Önder Yıldız geceyi kendilerinin düzenlemediğini söyleyince Melikşah Yıldız tekrar söz alarak kendilerinin oda tarafından davet edildiğini bu türden bir siyasi hareketten haberinin olmadığını, odanın tarafsız olması için diğer siyasi parti adaylarını da geceye davet etmesi gerektiğini söyledi. Melikşah Yıldız, "Eğer gece oda tarafından organize edilmediyse bizler neden buraya çağrıldık?" diye sordu.

Daha sonra söz alan MHP eski İl Genel Meclis Üyesi ve Veteriner Hekim Nazım Keskin söz alıp; “Bu gece buraya bizleri oda adına istişare toplantısı yapmak için davet ettiniz. Şimdi de programı biz düzenlemedik diyorsunuz. Benim Nevzat Palta’ya diyeceğim bir şey yok. O davet edilmiş gelmiş ama sizler ne için bizleri buraya çağırdınız? Veteriner Hekimler Odasının gecesinde siyaset konuşulamaz. Eğer nezaketen davet edildiyse diğer parti milletvekili adayları nerede? Onları da davet ettiniz mi? Ben 25 yıllık bir veteriner hekim olarak böyle bir geceyi kabul etmiyor ve protesto ediyorum. Bundan sonra bu odanın hiçbir toplantısına katılmayacağım." diyerek bazı veteriner hekimlerle birlikte toplantıyı terk etti.