Yargıtay 9. Hukuk Dairesi işveren aleyhine tanıklık ettiği gerekçesiyle işten atılan çalışana kötü niyet tazminatı ödenmesine hükmetti.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi 2005 yılında gerçekleşen bir olayla ilgili emsal teşkil edecek bir karara imza attı. Aynı işyerinde çalışan arkadaşının davasında işveren aleyhine tanıklık yaptığı gerekçesiyle işten atılan çalışana tazminat ödenmedi.

Bir yıldan az çalıştığı için kıdem ve ihbar tazminatı almaya hak kazanmayan çalışan kedisine kötü niyet tazminatı ödenmesini talep etti. Yerel mahkeme kararı kabul etmedi. Temyiz üzerine davaya bakan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, şu kararı verdi: “Dosya içindeki bilgi ve belgelere göre davacının işverene karşı dava açan diğer bir işçinin açmış olduğu davada tanıklık yaptığı ve bunun ardından işverence iş sözleşmesinin feshedildiği anlaşılmaktadır. Davacının diğer dosyada tanıklık yaptığı sabit olup, davacı tanıkları da tanıklık sebebiyle iş sözleşmesinin feshedildiğine dair beyanda bulunmuşlardır. Bu durumda kötü niyet tazminatının kabulüne karar verilmelidir.”