Kahramanmaraş Gençlik Hareketi Kültür ve Dayanışma Derneği'nin davetlisi olarak ilimize gelen İtalyan öğrenciler Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı ziyaret ettiler.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette bir açıklama yapan Kahramanmaraş Gençlik Hareketi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Aytemiz, Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Gençlik Programı çerçevesince gençleri Kahramanmaraş'a davet ettiklerini ifade ederek: “Misafirlerimiz 3 Kasım 2013 tarihinde ilimize geldiler. İlimizde bulunan Suriyeli, Afganlı ve Arnavutluk'tan göç eden insanlarla göç konularını görüştüler. Misafirlerimiz 17 Kasım 2013 tarihinde şehrimizden ayrılacaklar” diye konuşarak bilgi verdi.

İtalyan öğrencileri makamında kabul eden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ilimizdeki Suriyelilerle yakından ilgilendiklerini ve onların bütün ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Öğrencilere aynı zamanda İstiklal Madalyasını tanıtan Başkan Poyraz, Kurtuluş Savaşı'nda Maraş halkının yaptığı fedakârlıklardan ve başarılarından dolayı bu madalyayı kazandığını söyledi.

Ziyaret sonrası öğrenciler Başkan Poyraz'la topluca İstiklal Madalyası önünde topluca fotoğraf çektirdiler.