Zonguldak'ın Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri(UMKE), 12-14 Mart tarihlerinde 3 günlük kamp gerçekleştirdi.

Çayköy Milli Egemenlik Parkı’ndaki kampa katılan 21 kişilik arama kurtarma ekipleri, enkazdan yaralı kurtarma, trafik kazaları, doğada yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı yapılması gerekenler ve karşıdan karşıya iplerle yaralı tahliye işlemi gibi eğitimler yaptı. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden 5 kişi, Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden 3 kişi, UMKE’den 10 kişi ve 112 Acil ekibinden 3 kişi, aralıksız yağan yağmur ve soğuk havada teorik ve uygulamalı eğitimlere tabi tutuldu.

UMKE’nin ev sahipliğinde düzenlenen eğitim kampında enkaz ve yaralı kurtarma operasyonu tatbikatı uygulandı. Yaralıyı Ereğli İtfaiyesi, Devrek Arama kurtarma ekiplerine teslim etti. Yaralı, kurtarma sedyesine sabitlendikten sonra iple karşıdan karşıya geçirilerek, güvenli bölgeye ulaştırıldı. Tatbikat, izleyenlerden tam not aldı.