Gaziantep’te 11 katlı binanın çatısında çıkan yangında itfaiye merdiveni yetersiz kalınca, ekipler yangını söndürmekte güçlük çekti. Bina sakinleri, itfaiyenin yüksek merdiven olmadığı için 1 saat boyunca yangına müdahale etmediğini dile getirerek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan şikayetçi olacaklarını söyledi.

Beylerbeyi Mahallesi’nde 11 katlı Hasan Usta Apartmanı’nın çatı katında bilinmeyen bir nedenden çıkan yangın paniğe sebep oldu. Apartmanda mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekipleri tarafından binadan tahliye edildi. Can kaybının yaşanmadığı yangında itfaiye merdiveni yetersiz kalınca, ekipler yangını söndürmekte güçlük çekti. Dumandan etkilenen vatandaşlara 112 Acil ekipleri müdahale etti. Bina sakinleri, yangının devam etmesine rağmen herhangi bir müdahalede bulunmayan itfaiye erlerine tepki gösterdi. Hasan Güzel isimli vatandaş, "Yaklaşık 1 saattir yanıyor. İtfaiye araçları geliyor, merdivenleri ulaşmıyor. Vatandaşlar mahvoldu, üst kattaki evler yanıyor." diye konuştu.

Yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını dile getiren Ahmet Demir ise "Çatı yandı, bitti, kül oldu, itfaiye öyle müdahale etti. Önce itfaiyeden şikayetçiyim, sonra müteahhitten şikayetçiyim. Buna nasıl ruhsat vermişler, binada yangın hortumu yok. Burada yaşayanlar hayvan değil, burada yaşayan insan alnının terini sıyırıyor. Belki bu oturduğu ev sizin banyonuz, tuvaletiniz kadar yok. Allah size vicdan, merhamet versin. Müdahale geç oldu. Geldiler, aval aval baktılar, müdahale yok. Gaziantep’in büyük itfaiyesi." şeklinde tepki gösterdi.

Yüksek merdiven olmadığı için yangına müdahale edilmediğini dile getiren başka bir vatandaş da "Yüksek merdivenin olmadığını vatandaş da görüyor, belediye de görüyor. Bir tane yüksek merdivenin olmadığından kaç saattir uğraşıyorlar. Kocaman Gaziantep Belediyesi’nin yüksek bir merdiveni yok." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan itfaiye ekipleri güçlükle yangına müdahale ederek, daha fazla büyümeden söndürmeyi başardı.