Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde 2013 yılının genel bir değerlendirmesi yapıldı.

İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder başkanlığında, amirler ve çavuşların katıldığı, faaliyet raporlarını sunulduğu toplantıda; 2013 yılında meydana gelen yangın, trafik kazası, boğulma, göçük vb. olayların istatistiği, bu olaylara müdahale süresi ve yöntemleri değerlendirildi.2013 yılı verilerine göre, ilimizde 1054 yangın vakasının yaşandığı, bunların %29'unun çocukların ateşle oynamasından, %26'sının ise sigara izmaritinden çıktığı ifade edildi.

Yangınların %59'unun açık , %41'nin ise kapalı alanlarda çıktığı, müstakil ev ve apartman dairelerinde 98, fabrikalarda 61, araçlarda 70, iş yerlerinde ise 32 yangın vakasına müdahale edildiği belirtildi.

Toplantının sonunda, yapılan AR-GE çalışmaları değerlendirilerek, Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı yapılanması çerçevesinde ilçe ve belde itfaiyelerinin genel durumu görüşülerek,  itfaiye personel yapılanması ve araç-gereç ihtiyacı konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

İtfaiye Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; şehir merkezindeki 9 şube ile yangına müdahalenin ortalama 4 dakikaya düşürüldüğü, bu sayede olası yangınlarda can ve mal kaybının ortadan kaldırıldığı yada en asgariye indirildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiyesi'nin, gerek personel gerekse araç-malzeme-teçhizat yönüyle İstanbul İtfaiyesi ile yarıştığı, İstanbul İtfaiyesi'nin ise New York İtfaiyesi ile yarıştığı, hedef çıtasının yükseltildiği ölçüde insana hizmetin kalitesinin de yükseltileceği vurgulandı.