Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Yangın Güvenliği-Yangın Tedbirleri eğitimleri meyvesini vermeye başladı.

Konu ile ilgili olarak İtfaiye Daire Başkanlığından yapılan açıklamada: “4 Haziran Çarşamba günü saat 08.14'te İtfaiye Komuta Merkezimize, Kahramanmaraş-Adana karayolu 5. Kilometresindeki bir dondurma imalathanesinde yangın çıktığı ihbarı gelmesi üzerine, Merkez İtfaiye Grubumuz 7 dakika içinde olay yerine intikal etti.

İmalathane işçilerinin erken fark ederek zamanında müdahale etmesi sonucunda yangın büyümeden söndürüldü.

İtfaiye ekibimiz ise 1 saat süreyle kontrol ve soğutma çalışması yaptı. Söz konusu imalathanede maddi hasar meydana geldi.

İtfaiye Daire Başkanlığımız; bu yangının işyeri çalışanları tarafından, işletmedeki ekipmanla bilinçli müdahalesinin, şehrimizdeki tüm okul,  fabrika, kurum ve kuruluşlarda Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesince devam eden ”˜'YANGIN GÜVENLİĞİ-YANGIN TEDBİRLERİ'' eğitimi ve tatbikatlarının önemine dikkat çekerek, bu eğitimi talep eden kamu ve ya özel tüm kuruluşların, İtfaiyemizin eğitim birimine müracaat etmelerinin yeterli olacağı bildirildi.