Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde İtfaiye Teşkilatının, Özel Kuzey Bakım Merkezi’nde düzenlediği tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Tatbikattan önce Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, Özel Kuzey Bakım Merkezi personeline, yangına müdahale ve kurtarma çalışmalarının nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili bilgi verdi. Taşkın, yangının da bir nevi doğal afet olduğunu ve herkesin yangına müdahalede bilgili ve bilinçli olması gerektiğini belirterek, “Allah korusun ama yangın işyerinizde de meydana gelebilir, evinizde de meydana gelebilir. Katı, sıvı, gaz ve metal yangınları vardır. Bu yangın türlerine müdahalenin farklılıkları vardır. Eğer, bilinçli müdahale etmezseniz, yangını söndürmek yerine daha da büyütürsünüz. Onun için, bunları bilmek gerekir. Yangına bilinçli bir şekilde müdahale ederseniz, büyük bir felaketin önüne de geçmiş olabilirsiniz." dedi.

Verilen pratik bilgilerin ardından, itfaiye ve Bakım Merkezi personelinin katılımıyla yangın tatbikatı yapıldı. Yangın alarmının verilmesiyle, bina içindeki temsili yangın mağdurları sedyeler ve merdivenli itfaiye aracı vasıtasıyla balkonlardan alınmak suretiyle binadan tahliye edilerek, dışarıya çıkarıldı ve sağlık ekiplerince yangından etkilenenlere ilk müdahaleler yapıldı. Bunun yanında personele, yangına müdahaleyle ilgili uygulamalı eğitim verildi.

Tatbikat sonunda, Özel Kuzey Bakım Merkezi yetkilisi Serdar Demirkol , Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın’a çiçek takdim etti.