Çorum’da yurt dışından mal ithal eden işadamı bilgisayar korsanlarından gelen sahte elektronik posta ile kandırıldı. İş adamı, ürünlerin parasını yabancı firmanın hesabı diye dolandırıcılara aktardı.

Dolandırıcıların kullandıkları yöntemler şaşırtmaya devam ediyor. Her seferinde yeni bir yöntem kullanarak kendilerine yeni bir hedef kitle seçen dolandırıcıların ağına bu kez Çorum’da bir işadamı düştü. İsmi açıklanmayan işadamı, uzun süredir çalıştığı yabancı bir firmayla yaptığı son alışverişin parasını, kendisine elektronik posta ile bildirilen IBAN numarasına yatırdı. Daha sonra hesabın, yabancı şirkete ait olmadığı, iki firma arasında yapılan telefon görüşmeleri ile ortaya çıktı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, yeni bir tür dolandırıcılık yönteminin tespit edildiğini belirterek, iş dünyasına uyarılarda bulundu. Bilgisayar korsanları tarafından yapıldığı tahmin edilen yeni dolandırıcılık sisteminde art niyetli kişi ya da kişilerin, özellikle dış ticaret yapan firma arasındaki yazışmaları takip ettiği ifade edildi.

Benzer bir olayın Çorum'da da yaşandığını duyuran açıklamada, şunlar kaydedildi: "Çorum’un 2014 yılındaki toplam dış ticaret hacmi 600 milyon dolara yaklaşmaktadır. Bu nedenle, bir takım art niyetli insanların odağındadır. Yakın bir zaman içerisinde bir üyemiz, uzun süredir çalıştığı yabancı bir firma ile yaptığı son alışverişinde, bilgisayar korsanlarının hedefi olmuştur.”

Açıklamada, iş dünyasının bu tür mağduriyetleri yaşamaması için özellikle yabancı şirketlerle yaptıkları alışverişlerde sürekli olarak irtibatta bulunulması gerektiğine dikkat çekildi.