Türkiye’nin en saygın yüksek öğretim kurumlarından biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin mezunları, Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen tanışma ve kaynaşma kokteylinde bir araya geldi. Kahramanmaraş İTÜ Mezunları Derneği’nin düzenlediği etkinlikte, teknik üniversitenin önemi ve kentin geleceğine ilişkin atılacak adımlarda üstlenebileceği sorumluluklar ele alındı.

Toplantıda konuşan İTÜ Mezunları Dernek Başkanı Yüksek Mimar Hasan Kılınçkıran, Osmanlı’dan günümüze ülke de yapılan her yatırımda ve Türkiye’nin her köşesinde İTÜ mezunu mühendislerin eserlerinin görüldüğünü kaydetti. Kılınçkıran, şöyle konuştu:

“Üniversitemiz, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yenileşme hareketinin öncüsü olmuştur. Cumhuriyet döneminde ise ülkenin modernizasyonuna ve yönetimine damga vurmuş bir okuldur. Türkiye’mizin yollarından köprülerine, barajlarından fabrikalarına, enerji santrallerinden haberleşme ağlarına, köyden kente her yerde siz İTÜ’lülerin emeği vardır. Ne mutlu bizlere ki böyle bir okulun mezunlarıyız. Ayrıca okulumuz yetiştirdiği beyin gücü ile de Cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar ve sayısız devlet adamları yetiştirmiştir. İşte İTÜ’lü olmak böyle güzel bir duygudur. Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu İTÜ’lüyüm diyene.”

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hukukçu-İnşaat Mühendisi Serdar Erdoğanyılmaz ise İTÜ mezunları olarak odak noktalarına Kahramanmaraş’ı koyarak, daha yaşanılabilir bir kent için gayret göstereceklerini söyledi. Erdoğanyılmaz, şunları ifade etti:

“Başkanımız Hasan Bey’in söylediği gibi üniversitemiz cumhurbaşkanları yetiştirdi, başbakanlar ve bakanlar yetiştirdi. Süleyman Demirel göğsünden arı rozetini eksik etmez. Turgut Özal da İTÜ mezunudur. Necmettin Erbakan ve Recai Kutan iyi bir İTÜ’lüdür. Bakanlarımızdan Binali Yıldırım, Veysel Eroğlu, Taner Yıldız, İsmet Yılmaz iyi birer İTÜ’lüdür. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hanımefendi iyi bir İTÜ’lüdür ve başarılarını görüyoruz. Yine Türkiye’nin en büyük şirketlerinin başında İTÜ’lüler var. Bugün bizimle birlikte olan Hanefi Öksüz’de onlardan birisi. Tabi bunlar bizim için gurur verici. Biz ‘neden şehrimizin geleceğine katkımız olmasın’ diye düşündük ve bu derneği kurduk. Bu mütevazi insanları bir araya getirip, düşüncemizin odak noktasına Kahramanmaraş’ı koyalım istedik. Bu işin bundan sonra da güçleneceğini düşünüyorum. Bu şehir için çabalamaya, emek vermeye devam edeceğiz.”

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi ve KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz’de İTÜ’lü olmanın verdiği gurur, öğrencilik anıları ve çalışma yaşamlarındaki başarılarında üniversitenin katkılarına ilişkin düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar. Soru ve cevap bölümüyle sona eren buluşmada, karşılıklı istişarelerde bulunularak kentin problemleri ele alındı.