İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM)'nin düzenlediği iftar programı Hilton Otel'de yapıldı. "Birleşen Gönüller" temalı programda, İzmir'deki siyaset, iş, medya, diplomatik misyon ve çeşitli dinlerin temsilcileri, Alevi dernekleri ve kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri, fikir ve sanat camiası mensupları tek çatı altında aynı masayı paylaştı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı, iftar yemeği ile devam etti. İftar yemeği sonrasında bir konuşma yapan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Başkanı Ömer Mustafa Aytekin, İzmir’in bütün renklerini buluşturan iftar programına katılan herkese teşekkür etti. Aytekin, “Davetimize icabet edip katıldığınız için çok teşekkür ederiz. Ramazan huzur, sevgi ve barışın arandığı bir ay olmuştur. Gelin hepimiz, bu sevgi yolunun yolcuları olmaya devam edelim.” dedi.

İftar programında, İZDİM Kültürlerarası Diyalog Korosu hem iftardan önce, hem de iftardan sonra çeşitli ilahileri seslendirdi. Koronun seslendirdiği ilahilere zaman zaman katılımcılar da eşlik etti.