İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzenerji şirketiyle, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözlemesi görüşmelerinde anlaşma sağlanmaması üzerine işçiler bugün iş bırakıp Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İzenerji’de toplu iş sözleşmesindeki uzlaşmazlık üzerine toplamda 3 bin 600 İzenerji çalışanı bugün iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler sabah saatlerinde Basmane Meydanı'nda toplandı. Grup daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi binasına sloganlarla yürüdü. Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, emeğin mücadelesini ve emeğin kavgasını verdiklerini dile getirdi. Şanlı, “Bu ülkenin sahipleri bizleriz, bu ülkenin her toprağında her karışında emek veren, bu ülkeyi yaşanılabilir bir yer haline getiren, birilerin ileri demokrasi dediği süreci yaşatan ve kalkındıran biz emekçileriz. Ne istiyoruz bu ülkede; artık çocuklarımızın geleceğe umutlu bakmasını istiyoruz. Her gün bu ülkenin zamları karşısında aldığımız ücretin eğilmemesini istiyoruz.” dedi.

Şanlı sözlerine şöyle devam etti: “Aslında taleplerimiz bu kadar masumca ama ne yazık ki bizim seçtiklerimiz niçin seçildiklerinin farkında değiller. Seçtiğimiz gibi indirmesini de biliriz. Birlikte bu mücadelenin grevsiz olması için mücadele verdik. Hiçbir emekçi grevden yana değil. Eğer şartlar bizi greve iterse bundan sonra yaşanacaklara hiç kimsenin yorum yapma hakkı kalmıyor. Mücadelemizi ayladan beri sürdürüyoruz. Eğer greve çıkmadan şartlarımız kabul olursa o zaman bu süreci hep birlikte olumlu bir şekilde bitireceğiz. Gelinen aşama bayramdan sonra greve çıkacağız gibi görünüyor. Eğer iki hafta içerisinde anlaşma sağlanamazsa bayramdan sonra ilk hafta greve gidiyoruz."

Gruptakiler Büyükşehir Belediyesi kapısına 'Anlaşma yoksa grev var' pankartını astı. Konuşmaların ardından işçilerin bir bölümü beklemeye, bir bölümü de halay çekmeye başladı.