İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzenerji şirketinde 3 bin 500 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması, çalışanlar tarafından protesto edildi.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası üyesi İzenerji çalışanları, Alsancak Birinci Kordon üzerindeki Atatürk Caddesi'nde toplandı. İşçiler, “Sözleşme hakkımız grev silahımız” sloganları ve “Sadaka değil toplu sözleşme” pankartları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Burada bir süre oturma eylemi yapan işçiler adına basın açıklaması yapan DİSK Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sendikaları arasında 3 bin 500 İzenerji işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin 3 Mart'ta başladığını hatırlatarak, gelinen noktada görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlandığını ve arabulucu tayin edildiğini bildirdi.

26 Mayıs’ta son bulacak arabulucu sürecinin olumsuz sonuçlanması halinde grev kararı alacaklarını söyleyen Şanlı, “Belediye yönetimi ile bugün yaptığımız görüşmelerde yüzde 6’lık zam önerildi ancak bu rakam enflasyon rakamlarının da altında. Büyükşehir Belediyesi artık bu ücret politikasından vazgeçmelidir. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sesleniyoruz, gelin bu sözleşmeyi masa başında çözelim ve davullarla, zurnalarla kutlama yapalım. Eğer taleplerimiz gerçekleşirse, seçimden önce burada birlikte davul zurna ile halay çekeriz. Ya davul zurna ile kutlama yapıp halay çekeceğiz, ya da grevde davul zurna çalacağız.” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.