Türkiye genelinde yaşanan kesinti İzmir’de mesai saatinin bitimiyle birlikte elektrik verilmeye başlandı. İzmir Metrosu, 8 saat aradan sonra çalışmaya başladı, su kesintisi ise devam ediyor.

Türkiye genelinde bugün saat 10.36’da meydana elektrik kesintisi İzmir’de hayatı adeta felç etti. İZBAN ve Metro devre dışı kalırken yüzlerce kişi İZBAN'da tren seferleri durduğu için tünellerde ve raylarda mahsur kaldı. Yolcular, belediyenin koyduğu ek otobüs seferlerine yönlendirildi. Trafik lambaları çalışmadığı için trafiği polisler yönlendirmeye çalıştı. Cep telefonu hatlarında 3G ile iletişimde sıkıntılar da yaşandı.

SULAR DA KESİLDİ

İzmir'de elektrik kesintisi su kesintisine de neden oldu. Güç kaynağı olan arıtma tesisleri çalışmasına karşın pompa istasyonları ve kuyulardaki sistemlerin devre dışı kalması bazı ilçelerde su kesintisinin yaşannmasına sebep oldu. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri arıza kaynakla elektrik kesintisi nedeniyle Buca, Hatay'ın üst kesimleri, Kadifekale, Yeşilyurt, Gaziemir, Görece Mahallesi, Karabağlar'ın üst kesimleri, Bornova'nın üst kesimleri, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli'nin üst kesimleri, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova'nın üst kesimlerinde zorunlu olarak su kesintisi yapıldığını açıkladı. Pompalar elektrik kesintisi nedeniyle çalışmadığı için Tahtalı Barajı'ndan ve kuyulardan su verilemedi. Arıtma tesislerinin ise yedek güç kaynakları olması nedeniyle sorun yaşamadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de kesintiyle ilgili sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı; “Elektrik kesintisi ülke çapında bir arızadan kaynaklanmaktadır. İşletmelerimizde aksaklıklar yaşanabilir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Valilik ise "Ulusal elektrik sistemindeki arızadan dolayı bölgemize elektrik verilememektedir", akşam saatlerinde ise “İzmir Merkez ve ilçelerine elektrik verilmeye başlandı. Kısa bir süre sonra İzmir'in tüm bölgelerine elektrik ulaşmış olacak.” şeklinde açıklama yaptı. Elektrik kesintisi saat 17.15 sıralarında kısmen sona verdi. Alsancak ve Buca gibi semtlere elektrik verilmeye başlanırken, yetkililer kentin tamamına aşamalı olarak elektrik verileceğini söyledi.

METRO ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Elektrik kesintisine bağlı olarak hizmet veremeyen İzmir Metrosu, 8 saat aradan sonra çalışmaya başladı. Türkiye'nin birçok bölgesinde 10.36'da başlayan elektrik kesintisi nedeniyle aksayan İzmir Metrosu seferleri, kentin bazı bölgelerine enerji verilmesinden sonra faaliyete geçti. İzmir Metro AŞ'den alınan bilgiye göre, Fahrettin Altay ve Evka 3 arasındaki metro seferleri düzenli aralıklarla gerçekleştiriliyor.