İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Başkan Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Ziyarette konuşan Baro Başkanı Aydın Özcan, Misket Dikmen’e başarı dileklerini ileterek, “Ülkemizde basın ve hukuk ciddi bir baskı altında. Son dönemde siyasi iktidar tarafından ciddi bir darbe alan basın ve hukuk yeni dönemde mutlak bağımsızlığına kavuşmalı.” dedi.

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın ziyarette yaptığı açıklamada, hem basın özgürlüğü anlamında hem de yargı bağımsızlığı anlamında Türkiye’nin uluslararası alanda iyi bir sınav veremediğini belirtti. Özcan, şunları söyledi: “Dünya ölçeğinde yargı bağımsızlığı açısından 154’ncü sıradayız. Yine aynı şekilde basın özgürlüğü sıralamasında da 180 ülke arasında 157’nci sıradayız. Sadece bu rakamlar bile ülkemizdeki hukuksuzluğun, siyasi iktidarın hukuk tanımadığının göstergesi olmaya yeter. Özellikle son dönemde kuvvetler ayrılığı ilkesine saygı kalmadı. 7 Haziran bu anlamda bir dönüm noktası oldu. Nasıl bir hükümet kurulursa kurulsun önceliği yargı bağımsızlığını sağlamak olmalı.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen de yargının ve basının bağımsız olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini söyledi. Dikmen, Aydın Özcan’ın yeni hükümet konusunda görüşlerine katıldığını vurgulayarak, gazeteciler olarak öncelikli beklentilerinin aynı doğrultuda olduğunu sözlerine ekledi.