İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bosna’daki kardeş şehri Doboj Istok’a (Doğu Doboy) çöp kamyonu hediye etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aracın anahtarını Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak’a teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl sel felaketi yaşayan Doboj Istok'a yardım eli uzattı. Belediye meclisinin aldığı kararla armağan edilen hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonunun teslim törenine Başkan Kocaoğlu ve Fahri Başkonsolos Baysak’ın yanısıra Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Başkanı Zekai Erşan, TBHKDF eski Başkanı ve Bornova Belediye Meclis Üyesi Cemal Şenel, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Atilla Baysak ile Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış da katıldı. Kocaoğlu, Doğu Doboy Belediye Başkanı Kemal Bratić ve Belediye Meclisi Başkanı Ferid Konjić’e iletilmek üzere, başarı dileği içeren bir mektup ve meclis kararını Baysak’a teslim etti.

Teslim törenin ardından Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, Baysak’ın gerek Türkiye’de gerek Bosna Hersek’te yaptığı çalışmalarla iki ülke arasında arasındaki ilişki ve işbirliğinin gelişmesine önemli katkıda bulunduğunu söyledi. Kocaoğlu’nun ziyaretinden onur ve mutluluk duyduğunu belirten Kemal Baysak ise başkonsolosluğun ve federasyonun çalışmaları ve etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Srebrenica katliamının 20. yıldönümü olduğunu hatırlatan Baysak, Kocaoğlu’nu 11 Temmuz 2015'te düzenlenecek anma ve toplu defin törenine davet etti.