İzmir Büyükşehir Belediyesi Gönüllü Takımı, bu kez şehir merkezine 140 kilometre uzaklıkta, Beydağ'daki kardeşleriyle buluştu., iki gün boyunca onları farklı bir dünyaya götürdü. Takım, “Bir Çocuk Değişir, İzmir Değişir” sloganıyla gençleri aralarına katılmaya davet ediyor.

Ödüllü "Abla-Ağabey-Kardeş" sosyal sorumluluk projesini, yaz aylarında oluşturduğu Gönüllü Takımı ile köylere taşıyan Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri, Beydağ’a misafir oldu. Yeni kanunla mahalleye dönüşen Beydağ’ın Çamlık ve Adaküre köylerini ziyaret eden 75 gönüllü genç, iki gün boyunca oralardaki kardeşleriyle kucaklaştı. Programın ilk gününde, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk makamında ziyaret edildi. Ardından Adaküre Mahallesi’ne geçen gönüllü gençlere, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Aytuğ Balcıoğlu da eşlik etti. İkinci gün Çamlık Mahallesi’ne misafir olan gönüllüler, buradaki kardeşleriyle de keyifli zaman geçirdi. Meslek tanıtım, resim boyama, gitar ve kemanın yanısıra kardeşleriyle birlikte sokak oyunları oynayan gönüllüler, adeta çocukluklarına geri döndü. Masal anlatma eğitimi alan Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri de program kapsamında çocuklara masal sürprizi yaptı.

Kış aylarında merkez ilçelerdeki olanakları kısıtlı çocuklara sosyal destek veren İzmir’in gönüllü gençleri, yaz aylarında dinlenmeden çevre ilçelerdeki köylerde yaşayan kardeşlerini ziyaret ediyor.