İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Gündoğdu Meydanı’nda ve Doğal Yaşam Parkı’nda düzenleyeceği üç günlük şenlikle kutlayacak. Ayrıca 20-26 Nisan 2015 arasında İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret eden çocuklardan giriş ücreti alınmayacak.

23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak şenlik, saat 12.00’de başlayacak. Meydana özel oyun parkurları ve Keloğlan Masalları Köyü kurulacak. Gerçek boyutlarda olacak oyun köyünde, hem çocuklar hem de ebeveynleri keyifli vakit geçirecek. Keloğlan Masalları televizyon serisinin sevimli kahramanlarının yer alacağı köyde ayrıca Bilgecan Dede’nin evi ve Kara Vezir’in şatosu da bulunacak. Bilgecan Dede ve Tilkican Dede, skeçleriyle çocukları masal âleminde yolculuğa çıkaracak. Keloğlan Masalları Köyü ve etkinliklerinin saatleri 12.00, 15.00 ve 16.00 olacak. 23 Nisan Perşembe saat 14.00’te, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korusu bir konser verecek. Saat 18.00’de başlayacak Keloğlan Masalları Müzikali, şarkıları ve danslarıyla çocuklar olduğu kadar büyükler içinde de görkemli bir gösteriye dönüşecek. Şenlikte animasyon gösterileri ve yüz boyama etkinliğinin yanısıra çocuklara patlamış mısır, parmak şeker ve macun ikram edilecek. Şenliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katılacak.

20-26 Nisan arasında ise İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret eden 15 yaşına kadar çocuklardan giriş ücreti alınmayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Renklerle Doğal Yaşam Parkı" konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, 25 Nisan Cumartesi günü, yine Doğal Yaşam Parkı’nda düzenlenecek şenlikle verilecek. Törenin yanısıra yüz boyama, lunapark oyunları, top havuzu, şişme oyun parkı, animasyonlar, hulahop zinciri, kırkayak, dev jenga, dev twister, oturarak balon patlatma, limbo dans yarışması ve merdiven golf oyunlarıyla çocuklar şenlik havasında bir gün yaşayacak. Yarışmada sergilenmeye layık görülen 50 resim de gün boyunca Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret edenlerin beğenisine sunulacak.