İzmir'de düzenlenen operasyonlarda, toplam bin 603 şişe sahte içki ele geçirildi. Vakalarla ilgili dört kişi gözaltına alındı.

İzmir Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, sahte içki imalatına yönelik iki operasyon düzenlendi. İlkinde, Konak ilçesinde park halinde bulunan ve içinde çok sayıda içki kolisi olduğu görülen şüpheli bir arabada arama yapıldı. Burada 70 cl’lik 720 şişe kaçak içki bulundu. Gözaltına alınan zanlı Ö.H., 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

İkinci vakada ise Karabağlar ilçesinde bulunan ve sahte içki imalathanesi olarak kullanılan iki adrese operasyon yapıldı. Buralardaki aramalarda, 883 şişe sahte içki, 200 adet okunamayan TAPDK bandrolü, 330 adet kapaksız boş şişe, bin adet bilyeli şişe kapağı, 100 cl’lik alkolmetre, 250 litrelik boş su tankı, 6 bin adet ön ve arka şişe etiketi ve 300 adet şişe kapağı ele geçirildi. Zanlılar O.G., H.Ç. ve E.A. gözaltına alındı. 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan adliyeye sevk edilen şüphelilerden O.G. ve H.Ç. serbest bırakılırken E.A. ise mahmeke tarafından tutuklandı.

Her iki operasyonda ele geçirilen bandrolsüz kaçak içkilerin toplam piyasa değerinin, yaklaşık 96 bin 180 lira olduğu belirtildi.