İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 129 sanıklı yolsuzluk operasyonu davasına devam edildi. Mahkeme heyeti, daha önce Anayasa Mahkemesi’ne yazılan yazının beklenmesine karar vererek duruşmayı 3 Kasım’a erteledi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, tutuklu sanığın bulunmadığı davanın duruşmasında iddianamede bir numaralı sanık olan ve 397 yıl hapis istemiyle yargılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile diğer tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Kısa süren duruşmada Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruya gelen cevapla ilgili bilgi verdi. Başkan Çoban, AYM’nin yapılan başvuruyu incelemeye aldığı ve değerlendirmeyi sürdürdüğünü mahkemeye yazılı olarak bildirdiğini ifade etti.

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir de, Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararın yargılamada usul açısından önemli sonuçlar ortaya çıkaracağını belirterek, AYM’den gelecek kararın beklenmesini talep etti. Mahkeme de talepler yönünde karar vererek, duruşmayı 3 Kasım’a erteledi. 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşma sonrası açıklama yapan Kocaoğlu, bu davanın içinin boş olduğunun dünya kamuoyunda ispatlandığını savunarak, bürokratlarla birlikte her iki üç ayda bir adliyeye gelmelerinin ülkenin dünyadaki prestiji için zararlı olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararı bekleyeceklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu ise şunları söyledi: "Bu asılsız dava İzmir, ülke ve dünya kamuoyunda zaten beraatla sonuçlandı. Şimdi prosedürleri izliyoruz. Biz de bir an evvel beraat etmeyi, mahkeme koridorlarına gelmemeyi diliyoruz. İnşallah önümüzdeki celselerde bu gerçekleşir. Anayasa Mahkemesi bir an önce karar verir. Bütün arkadaşlarımızla birlikte biz de İzmirliler de yıprandık."