İzmir'in Konak ilçesinde, kimliği belirsiz kişilerce bir kahvehane ve eve düzenlenen iki silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Her iki olayın failleri aranıyor.

İlk saldırı, dün saat 22.00 sıralarında Murat Mahallesi, 2475 Sokak'taki kahvehaneye yapıldı. Bir otomobille gelen kimliği belirsiz şahıslar, pompalı tüfekle ateş açtı. Kahvehanede oturan Ünal Koçak (59), Ünal Karakaya (70), Ramazan Aker (46), Hasan Yılmaz (37) ve Serdar Rencber ile yoldan geçen Cem Bal (17) ve Yıldız Bal (19), çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla yaralandı. Saldırganlar kaçarken durumun bildirilmesiyle çok sayıda cankurtaran gönderildi. Sağlık ekipleri, olay yerinde yaptıkları ilk müdahalelerin ardından yaralıları Tepecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yaralılardan Koçak, ''Maç izledim. Maç bittikten sonra camiye gitmek için kahveden çıkarken arabayla gelen üç kişi, pompalı tüfekle kahveyi taradı. Saçmalar burnuma, yüzüme, alnıma ve kafama geldi, yaralandım.'' dedi.

KAHVEHANENİN ARDINDAN EVE SİLAHLI SALDIRI

Bu vakadan kısa bir süre sonra, yaklaşık 2 kilometre ötede, Esentepe Mahallesi 2740 Sokak'ta bulunan H.T.'nin evine, kimliği belirsiz ve yüzü kapalı kişilerce av tüfeğiyle ateş açıldı. O sırada sokakta bulunan Ersan Tırpan (30), Sercan Karabaş (22), Güney Karakuş (27), Hasan Karakuş (53), Yıldıray Işıkyol (34) ve Ferhat Çiftçioğlu (35) yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine gönderildi. Çevik Kuvvet ekibi ve TOMA'lar güvenlik önlemi alırken sağlık ekipleri, yaralıları yakındaki hastanelere kaldırdı. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Karabaş hayatını kaybederken diğer yaralıların hayati tehlikeleri bulunmadığı öğrenildi. Vakayı anlatan mahalleliler, ''Evde televizyon seyrettiğimiz sırada sesleri duyduk. Gelene gidene rastgele sıkıyorlardı. Ardı ardına kurşun sıktılar. Dışarı bile çıkamadık.” dedi.

Hayatını kaybeden Sercan Karabaş'ın cebinde, av tüfeği fişeği bulunduğu ileri sürüldü. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde bulunan boş fişekler ve av tüfeği üzerinde parmak izi çalışması yaptı. Kahvehane ile ev baskını arasında bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor. Her iki olayda kaçan kimliği belirsiz saldırganları bulmak için başlatılan geniş çaplı soruşturma devam ediyor.