İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ)'nin ortaklaşa oluşturduğu, Sasalı’daki suni flamingo adası, son iki yılda yaklaşık 14 bin yavrunun çıkışına tanıklık etti. İzmir Kuş Cenneti’ndeki tepeli pelikan sayısı da ikiye katlandı.

İZKUŞ'un 2015 Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda yapıldı. İzmir Kuş Cenneti’nde yürütülen çalışmalar ve son gelişmelerin aktarıldığı toplantıda, suni flamingo adasında son iki yılda 14 bin yavrunun dünyaya geldiği belirtildi. Tepeli pelikanların sayısının da ikiye katlanarak 144’e çıkığı, sadece İzmir Kuş Cenneti’nde görülen kuğulardan ise dokuz çiftin ürediği vurgulandı. Bu olumlu gelişmelerin alanın düzenli olarak izlenmesi, tatlı su verilmesi ve flamingo adasının yapılması gibi çalışmalarla yaşandığı bildirildi. Toplantıda ayrıca Kuş Cenneti’nin tanıtımına katkı yapan karikatür yarışması ve foto safari etkinliklerinin devamına karar verildi.

BALIKLAR DA ÇOĞALMAYA BAŞLADI

İZKUŞ’un 2016 yılı çalışma programının görüşülüp karara bağlandığı toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, amaçlarının Kuş Cenneti gibi bir dünya mirasını yine dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Homa Dalyanı’nda balıkların üreme ortamını tekrar sağlamak için bir yıldır sürdürdükleri çalışmanın olumlu sonuçlar verdiğini, önümüzdeki yıllarda hem körfezdeki balık miktarının artacağını hem de bu bölgeyi gençlerin, çocukların oltayla balık avlayacağı bir faaliyet merkezine dönüştüreceklerini ifade etti.