İzmir’in Buca ve Narlıdere ilçelerinde insan kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 zanlıdan 9’u tutuklandı, 54 kaçak göçmen ise kurtarıldı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekiplerinin, kanunsuz yollardan Avrupa ülkelerine denizyoluyla kaçmaya çalışan yabancı uyruklu göçmen şahıslarla ilgili çalışmaları devam ediyor. 19 Mart 2015 tarihinde Buca ilçesinde düzenlenen operasyonda, 29 Suriye ve 1 Eritre vatandaşı olmak üzere 30 kaçak göçmen ve Suriye uyruklu Q.I., A.A. ve İ.Y. isimli üç organizatör yakalandı, 30 can yeleği ve bir minibüs ele geçirildi. Üç zanlı, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

23 Mart tarihinde ise Narlıdere ilçesi Çeşme otoyolu gişelerinde Suriye uyruklu 24 göçmen, Suriye uyruklu A.A. ve Z.A. ile Türk vatandaşları T.Y., M.T.Y., M.E., B.K., A.E. ve M.E.D. isimli sekiz organizatör yakalandı, 20 adet can yeleği ve bir minibüs ele geçirildi. Zanlılardan A.A., T.Y., M.T.Y., M.E., B.K. ve A.E. mahkemece tutuklandı.