İzmir’de düzenlenen üç operasyonda, piyasa değeri toplam 1 milyon 173 bin TL olan, 195 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olaylarla ilgili 6 kişi gözaltına alındı, ikisi tutuklandı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Tütün Mamulleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden yüklü miktarda gümrük kaçağı sigaranın İzmir'e getirilerek piyasaya sürüleceğini belirledi. Plakası belirlenen kamyonet, Gaziemir ilçesi Çamlık Caddesi üzerinde durduruldu. Yapılan aramada, 4 bin karton halinde 40 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Kamyonetin şoförü S.T. gözaltına alındı ve mahkemece tutuklandı.

Bayraklı ilçesinde ise bir depoya düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 903 bin lira olan, 15 bin 50 karton halinde 150 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili C.Ö., A.D. ve A.K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan C.Ö. ve A.K. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken A.D., sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Karşıyaka ilçesi Anadolu Caddesi'nde de şüphe üzerine durdurulan bir kamyonette, değeri 30 bin lira olan, 500 karton halinde 5 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Arabada, daha önce sigara kaçakçılığı olaylarına karışmış G.T. ve E.T. yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen iki zanlıdan biri serbest bırakılırken E.T., kasten adam öldürme suçundan arandığı tespit edilerek tutuklandı.